Oskar Ponnert: Project 8

> pressefotos

> presse om Project 8:
Martin Johansen:
00110000 (Information.dk 15/8/08)

På den magiske dato 080808 løfter websitet Afsnit P sløret for Oskar Ponnerts fotopoetiske værk Project 8.

Project 8 handler i al sin enkelhed om 8-tallet, men også om de mekanismer, der styrer, hvad og hvorfor man fotograferer. Den virtuelle udstilling består af otte slideshow-animationer, som på forskellig vis forsøger at skabe orden og betydning i en verden, hvor der egentlig ingenting er.

Den svenske digter, fotograf og designer Ponnert har fotograferet ottetaller igennem en længere årrække. Interessen for tallet blev vakt af hans gudsøn og siden af hans egen datter, der begge gennemgik en fase af "ottetalsfanatisme" og spottede ottetaller overalt, hvorefter de pegende råbte "Otte! Otte!" Men hvor børnene voksede fra besættelsen, fortsatte den for Oskar selv, som siden har knipset tallet i smug.

"Ottetallet er smukt. Det er magisk og lokkende, det fanger ens blik. Det er æstetisk fuldendt i sin form," som han skriver. "Min interesse kan måske sammenlignes med, hvordan en ornitolog eller en entomolog kan zoome ind på en specifik fugle- eller insektart og næsten tvangsmæssigt kortlægge dens forekomst og diversitet."

Med tiden er ottetallet blevet reduceret til Ponnerts sigtemærke. Det er miljøerne rundt om det, der i dag interesserer ham mest, og at fotografere ottetaller er blevet hans metode til at tage en ganske særlig slags billeder.

Oskar Ponnert er født i Lund i 1969 og bor og arbejder i Malmö. Han har udgivet digtsamlingerne OK gasol välkommen (2002) og Tulpangnissel (2005) på Pequod Press, samt fotobogen Shoot! (Gidappa! 2004). Siden 2007 har han skrevet bloggen Norra Grängesbergsgatan, hvor han ligesom i digtbøgerne fantasifuldt, humoristisk og en anelse manisk "registrerer" byrummet i et (på overfladen) dødt kvarter.

Velkommen til virtuel fernisering. Udstillingen Project 8 kan ses fra fredag 8/8 2008 kl. 8 og i al uendelighed, og kan kommenteres på Afsnit Ps nye blog, Plog Ultra.


Afsnit P er støttet af Kulturministeriets Tidsskriftstøtteudvalg.

 

Pressebilleder kan downloades

Kontakt: afsnitp@afsnitp.dk

presse | 8/8/08

Oskar Ponnert: Project 8