Fotos: Frank Sebastian Hansen

BogForum 21.-23. november 1997
Afsnit P 9.-31. januar 1998

 


På opfordring af Afsnit P havde en række forfattere, grafikere, bog- og billedkunstnere, arkitekter m. v. hver skabt en bog med poesi som udgangspunkt. Grafikere og illustratorer hentede inspiration hos digtere, og digtere benyttede chancen for at lade teksten udfordre formen. Bøger i traditionel forstand var der dog ikke kun tale om. UNIKUM bød på mange taktile oplevelser og overraskende objekter.

Rosa Abrahamsens digt Hænder kunne læses ved at trække i stofrullen på et håndklædekabinet fra et offentligt toilet (udført af Karin Nørgaard). Hvis man ikke ville skære sig på omslaget af Thomas Bruuns bog Shrapnel, der var beklædt med granatsplinter, måtte man iføre sig en brynjehandske. Og Katrine Marie Guldagers tekster måtte studeres gennem et forstørrelsesglas i Dorte Holbeks gådefulde skrin med indlagte miniaturegenstande.

Lisbeth Høyer og Hans Ebert havde omsat Søren Ulrik Thomsens Beaufortskala-tekst til en skulptur af foldet papir. Flere andre deltagere havde valgt at bearbejde allerede eksisterende værker, heriblandt Claus Carstensen, som havde foretaget en "re-reading" af sin egen digtsamling ZT. Martin Bigum havde vacuumpakket sin seneste bog Overmorgen (Millennium), og Åse Eg Jørgensen havde sammenføjedet et helt udpluk af den danske lyrikskat i form af fem sammenlimede bøger, som hun havde bearbejdet med farve, hulmaskine, saks og lim.

Udstillingen var arrangeret af designeren og billedkunstneren Louise Sass, som selv deltog med et værk, og forfatteren Christian Yde Frostholm, leder af Afsnit P.

UNIKUM
Bøger i 1 eksemplar
Red. og grafisk design:
Louise Sass og C.Y. Frostholm
AFSNIT P 1998

Katalog med fotos af alle bidrag fra
udstillingen UNIKUM, BogForum 1997
og Afsnit P 1998, 36 s.

ISBN 87-985715-9-1