M.M. – et brevprojekt


| 11/4/03

57 versioner af Mette Moestrups digt “M.M. (Selvportræt)” fra digtsamlingen Golden Delicious, skrevet i hånden af vidt forskellige mennesker, der alle bærer initialerne M.M. Et forsøg på en anderledes dialog imellem digter og læser – og imellem digt og brev – som også kaster nyt lys på digtets visualitet. Præsenteret med en introduktion af forfatteren. Læs alle brevene.

Mette Moestrup sendte digtet “M.M. (Selvportræt)” fra digtsamlingen Golden Delicious (2002) til 300 personer med initialerne M.M. Deres navne og adresser fandt hun i telefonbogen for København og omegn. Hun bad dem om selv at indskrive eller omskrive digtet i hånden. Tilbage kom i alt 57 versioner af M.M., som alle kan læses og bladres i på Afsnit P. Brevdigte fra alskens vidt forskellige mennesker, som blot har deres forbogstaver til fælles. Brevprojektet er en markant overskridelse af bogens ramme: en anderledes dialog mellem digter og læser og imellem digt og brev. En demontering af digterjeget, der bliver overtegnet af andre jeger, andre M.M’er. Digtet er ikke længere forfatterens. Samlingen af forskellige versioner af det samme digt kaster samtidig et nyt lys på skriften og digtets visualitet. “Selv de mindste ændringer synes at forskyde originaldigtets betydning. Alene materialets mangfoldighed gjorde en forskel. Ternet papir, lyserødt papir, blyant, guldtusch. Alle de måder at skrive på”, som Mette Moestrup skriver. 

Læs også pressemeddelelse.

 

Kommentér