Webessay – en poetik undervejs


| 28/11/03

Løs billet til en videnskabelig ekspedition, en storbyferie, en indre rejse eller til fremtidens rumturisme i Charlotte Hansen og Karen Wagners webessay – en genre i færd med at tage form. Rejseprogrammet er tilrettelagt ud fra deres associationer og personlige bibliotek, og turen går forbi mere end et halvt hundrede stop med flere hundrede luftpoststribede kuverter fulde af ord, billeder, lyd og bevægelse. God rejse!

Hvad sker der med essayet, når det forlader bogsidens faste form og træder ud i nettets virtuelle rum? Webessay er et bud på et digitalt meta-essay: et svimlende tekstvæv af citater, fotos, kunst og musik iscenesat ud fra de to essayisters associationer og personlige bibliotek og tilrettelagt som fire metaforiske rejser: den videnskabelige ekspedition, den indre rejse, storbyferien, rumturisme. Rejserne bevæger sig forbi over et halvt hundrede forskellige stop i alt og aftegnes ved hjælp af flere hundrede luftpost-stribede kuverter. Programmet er tilrettelagt, så den rejsende enten kan følge ruternes forudbestemte spor eller tage på spontane udflugter ved hjælp af håndplukkede links. Man kan søge i dybden, surfe frit af sted i labyrinten af hypertekster, eller man kan lade sig lede på vej af webessayets komposition. Der er garanti for, at man farer vild og finder noget, man ikke ventede.

Se Webessay – en poetik undervejs.

Læs også pressemeddelelse.

Presse om Webessay:
Karen Syberg: At væve på web’en, Information 15/12 2003.

Kommentér