Kig forbi


| 24/10/99

Kig forbi var Afsnit Ps første udstilling på nettet. Fotografi: Frank Sebastian Hansen. Idé: Christian Yde Frostholm. Tekster af Pia Juul og Jeppe Brixvold. Tekst/billedudvalg ved Charlotte Hansen og Karen Wagner.

Installationen Kig forbi tog udgangspunkt i Norske Hus ved Sophienholm, som i forrige århundrede var et litterært mødested for romantiske digtere som Baggesen, Oehlenschläger, Heiberg og Ingemann. I nyere tid indgår huset i Hein Heinsen og Torben Schønherrs fælles værk, Eremitagen og bjergbestigersken. Nøglen blev symbolsk overdraget til en litterat for en årrække, og digteren Peter Laugesen var første modtager.

1996-99 var nøglen i forfatteren og Afsnit P-initiativtageren Christian Yde Frostholms varetægt. Med Kig forbi besvarer han kunstværket og tildelingen af nøglen ved i samarbejde med fotografen Frank Sebastian Hansen at udstille en række portrætter af forbipasserende nysgerrige, taget ud gennem vinduerne i “digterens ensomme bolig”. På internettet ledsages billederne fra installationen bl.a. af tekster af forfatterne Pia Juul og Jeppe Brixvold.

Alle interesserede blev indbudt til at kigge forbi på åbningsdagen og overskride tærsklen til det ellers aflukkede hus.

Se Kig forbi.

2 kommentarer til “Kig forbi”
 1. digital omega

  fed tekst med ringe æstetik og ringe brugervenlighed på hjemmeside.
  tillykke med de rosende ord fra lars bukdahl :-)

  mvh
  ftz

 2. CYF

  Hej ftz, tak for kommentaren. Jeg håber, du forstod, at Kig forbi-projektet er ti år gammelt og det første, vi lavede på nettet overhovedet ;-)

Kommentér