archives zaroum [ord i øjet #3]


| 8/1/08

Den finlandssvenske digter Cia Rinnes nye digitale værk archives zaroum består af i alt 29 animerede og interaktive digte. De enkelte digte udvikler sig i takt med at de klikkes frem i små maskinskrevne og håndtegnede forløb, som til sammen danner et myldrende poetisk arkiv. Det digitale værk er en videreudvikling af Cia Rinnes digtsamling zaroum fra 2001, en visuel og filosofisk bog inspireret af blandt andet Dada og Fluxus og skrevet på en lang række sprog. Projektet er sidste afsnit i trilogien Ord i øjet – ny nordisk visuel poesi.

Se archives zaroum.

Læs også pressemeddelelse.

Læs Anders Lundbergs essay Cia Rinnes zaroum.

Presse om archives zaroum:
Jenny Högström: Digitala dikter (Helsingborgs Dagblad 12/1/08)
Geof Huth: The Archives of Imagination (dbqp 8/1/08)
Hans Kristian Rustad: New digital poem (Between 8/1/08)
Pernille Bach: Når leg bliver til alvor (Litlive marts 2008)

Kommentér